1051 Budapest, Szent István tér 3, Budapest
www.gelartorosa.com

През целия ми съзнателен живот си съжителствам с мисълта, че най-добрият сладолед се произвежда, продава и най-вече може да се консумира в слънчева Италия. За огромна моя изненада, обаче в центъра на Будапеща се крие истински рай за модерния сладоледохолик!

Много, ама наистина много лесно ще намерите малката сладоледаджийница. Просто следвайте усмихнатите хора, държащи пъстроцветни цветя от сладолед, а те са навсякъде из площада пред базиликата Свети Стефан.

Престъпвайки прага останахме омагьосани от интересните вкусове, които предлага Gelarto Rosa. От сорбети, през сметанови сладоледи до сладоледени спагети. Каквото и да изберете не можете да сгрешите, но за сметка на това можете да сте сигурни в едно – непременно ще се върнете за втори букет от сладолед.

Chilli chocolate

Flavours

Първият ни избор беше: бял шоколад с лавандула, класически шоколад и солен карамел. Безапелационен победител – соленият карамел! Не пропускайте обаче и Фереро-то, особено ако сте любители на шоколадовите изкушения!

ice cream

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Втори опит: кайсиево сорбе, класически шоколад и мента. Сорбето беше прекрасно, с толкова плътен вкус, което си е истинска рядкост що се отнася до комбинацията от вода и плодов сок, обаче ментата … ах, ментата! Ей това наричам аз любов от първа хапка!
best ice cream in town
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
И разбира се крайният победител – ментата и соленият карамел бяха извикани на бис!
Mint and Salted caramel ice cream
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Цената на комбинация от два вкуса (75 грама) е на цена около 3.00 лв., на три (100 грама) – около 3.50 лв., а на четири (125 грама) – малко над 4.00 лв.
prices
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ако имате път към Будапеща не пропускайте да посетите това вълшебно място!Totally recommend!