Lučarica 5, Dubrovnik
 www.pizza-oliva.com

На около 10-тина метра разстояние от Oliva Gourmet се намира и Oliva Pizzeria. Симпатично ресторантче, но по-скоро подходящо за обяд, отколкото за вечеря. Менюто предлага предимно пица, няколко салати и пет вида паста.

Първият ни избор бе класическата Капричоза, подвизаваща се в менюто под името „Mixed“. Изненади нямаше. Пицата беше добра, но не и такава каквато съм яла в Италия, но все пак по-добра от Капричозата във всяка една българска пицария. Също така си струва да отбележа, че това което в Дубровник наричат „cheese“ не е нито моцарела, нито кашкавал, но по вкус много се доближава до този на кашкавалената моцарела.

При втората пица, вече доста по-смели, се спряхме на пица „Рукола“. Аз така или иначе съм си фен на руколата и на почти всички видове сирене, но тази пица си беше направо удар в десетката. В последствие дори се оказа, че тя е и сред специалитетите на заведението. Комбинацията от рукола, песто, т. нар. сирене, моцарела и риган беше наистина удоволствие за небцето. Отсъствието на доматен сос беше похвално.

Добра храна, много бързо и усмихнато обслужване, непретенциозна обстановка и всичко това на обща стойност 34 български лева (две пици и 500 мл. наливна бира).

Recommend