Здравейте и добре дошли в PepperKakes!

Аз съм Цвети, 24 годишно момиче влюбено в готвенето и най-вече в яденето.

Започнах да пиша този блог с идеята да публикувам любими свои рецепти, както и някои кулинарни експерименти. Но в последствие реших да съчетая двете си любими хобита – вкусната храна и „вкусните“ пътешествия. Ще се опитам да ви разкажа за ресторантите, които съм посетила в различни градове по света, а също така ще се радвам и вие да ми препоръчате някое вкусно местенце.

Обожавам да експериментирам в кухнята. Опитвам се от време на време да  пресъздавам детските си спомени свързани с вкусните баници, зелници, мекици, бухти и каквото още нездравословно се сетите. Признавам, не всеки път се получава, но за сметка на това е винаги забавно. Не обещавам здравословни рецепти, от време на време ще се появяват ей така за цвят, но истинската ми слабост са онези кулинарни изкушения, приготвени с много захар и масло. Въпреки това аз съм просто едно момиче, което пробва различни експерименти в кухнята си и нямам цял екип, който да вдига оценки на ястията ми, затова ако ви се стори, че има грешка в някоя от рецептите или пък имате предложение как да я направя по-добра, не се колебайте да ми пишете!

the pepperkakes

На поредната вечеря с приятели, гарнирана с обилно количество шоколадови суфлета ни хрумна брилянтната идея, че трябва да измислим име за блога ми. Сигурно ви прави впечатление странната думичка „kake“ и си мислите, че сме толкова зле с английския, че не знаем как се пише торта на английски. Е, все още бяха останали няколко ясни разсъдъка, въпреки огромното количество погълната захар. Та, всъщност „pepper kake“ означава джинджифилова бисквитка на … норвежки. Просто ей така, защото ни звучеше готино онази вечер ;)